TRAINING

Meer uit jezelf halen en in actie komen

Training

Jezelf ontwikkelen gaat om keuzes durven maken, maar ook om het uitbreiden van je ‘repertoire’. Zodat je in een lastige situatie kunt kiezen uit de meest effectieve aanpak. Als trainer stimuleer ik je om meer uit jezelf te halen en in actie te komen.

Ik verzorg trainingen op het gebied van:

  • Persoonlijke effectiviteit, assertiviteit, zelfmanagement
  • Effectieve communicatie, feedback en beïnvloeden
  • Professionele gespreksvoering voor leidinggevenden
  • Collegiaal coachen
  • Praktische coachingsvaardigheden
  • Leergang loopbaanadviseur-/coach
  • Loopbaanzelfmanagement en duurzame inzetbaarheid
  • Solliciteren en competentiegericht selecteren
  • Mindfulness

Persoonlijke groei door praktische aanpak

Mijn trainingen zijn zeer praktisch. De focus ligt op de praktijksituaties van de deelnemers. Zij reflecteren daarbij op hun eigen gedrag, overtuigingen, aannames, normen en waarden. Vervolgens oefenen zij met nieuw gedrag. Daarbij vind ik de sfeer erg belangrijk: openheid, echtheid, respect, humor en gelijkwaardigheid zijn basisvoorwaarden om werkelijk te groeien en bloeien!

Gratis adviesgesprek

Ben je werkgever en zoek je een hooggekwalificeerde en ervaren trainer? Neem dan contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Klanten over Mieke

Ik vond Mieke een zeer fijne trainer. Enorm betrokken en altijd tijd voor iedereen. Ook tijdens pauzes of tussen de trainingsdagen in kon je haar altijd om advies vragen. Daarnaast zorgde zij voor een goede afwisseling tussen stukken theorie en praktijkoefeningen.

- Pepijn Tolsma, datamanagement coördinator bij PlusRetail -

Mieke was zeer prettig als trainster, ze heeft veel ervaring en dit neemt ze ook mee de training in. Daarnaast is ze zeer goed benaderbaar, hierdoor kan je makkelijker je uitdagingen bespreken. Het voelt ook heel erg natuurlijk hoe ze de training geeft en geeft iedereen voldoende aandacht om aan zichzelf te kunnen werken.

- Bart Punter, informatie analist bij PlusRetail -

Blij verast met de inspirerende training door Mieke. Heel persoonlijk, veel maatwerk en nieuwe inzichten. Zeker geen doorsnee communicatiecursus met een lopende band aan open deuren. Ik ben effectiever geworden omdat ik nu weet hoe ik mezelf en anderen kan beïnvloeden en om kan gaan met weerstand, Ik kan iedereen deze trainer/coach aanraden!

- Annemieke Pannekoek, planning engineer bij Heijmans -

De communicatietrainingen die Mieke heeft verzorgd in onze organisatie zijn een succes geworden. Er was een hele goede klik tussen haar en onze mensen. Haar persoonlijke, praktische, no-nonsense aanpak sloot goed aan. Wij willen haar zeker weer terug voor vervolg/verdieping.

- Chris Cooijmans, Director Europe bij Gist Future Business Logistics -

Het nut van de training Persoonlijke Effectiviteit die ik bij Mieke volgde, voor mij althans, is het bewust zijn van de keuzes die je ZELF kan maken. Hoe breder mijn bewustwording, hoe meer keuzes ik kan maken. En deze keuzes kunnen het leven (klinkt zwaar, maar is het af en toe ook wel) veel makkelijker maken.

- Jordi Vink, Teamleider Crediteuren bij PLUS Retail -

Ik vond de training van Mieke geweldig en ga nu met betere handvaten de toekomst tegemoet. Mieke geeft op een positieve en stimulerende manier training, waarbij ze zorgt voor veel veiligheid in de groep. Ze is respectvol en toont veel inlevingsvermogen. Hierdoor durfde ik mezelf kwetsbaar op te stellen en te oefenen met wat ik echt lastig vond. Het geleerde kon ik direct toepassen in de werksituatie. Ik voel me nu krachtiger en ben assertiever in situaties waarin ik onder druk word gezet.

- Jorine Rommers, Wageningen UR, Livestock Research -

Mijn van nature meewerkend en helpend gedrag is aanleiding geweest voor persoonlijke training omdat situaties soms om een andere houding vragen. Mieke is echt een professional in luisteren, heeft een heel fijne stijl bij het geven van feedback en heeft mij verwonderd over haar mensenkennis. De theorie en (nauw aansluitende) praktijkvoorbeelden heb ik zeer gewaardeerd. Door de training heb ik een sterker zelfbeeld gekregen wat mij helpt op het werk. Bedankt Mieke, je was een geweldige trainer!

- Henk Schotsman, junior procesmanager bij Heijmans Infra -

De feedbacktraining die ik volgde bij Mieke was zeer leerzaam. Zij is heel enthousiast en inspireert daarmee de hele groep. We werden op een prettige manier getriggerd om uit onze comfortzone te komen. Hierdoor kan ik nu echt effectiever omgaan met feedback.

- Wilma Weeber-Rikken, werkzaam bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken Provincie Gelderland -

Ik heb Mieke ervaren als een open, energieke, warme en professionele trainer waarbij duidelijk de link tussen theorie en praktijk werd gelegd. Mieke zorgde ervoor dat de groep cursisten een team werd dat voor elkaar klaar staat. De soms lastige confrontatie werd middels constructieve feedback en reflectie gegeven, waarbij Mieke mij duidelijke handvaten aanbood voor op de werkvloer.

- Anne Baeten, assistent categorymanager bij Jumbo -

Ik heb de training Praktische Coachingsvaardigheden gevolgd met Mieke als trainer. Mieke slaagt erin om in zeer korte tijd een veilige en vertrouwde leeromgeving te creëren, door mensen te verbinden, zichzelf open te stellen en vooral een sterke mate van deskundigheid te vertonen. Ik kwam voor een korte training, maar dankzij haar humor, expertise, veel praktijkvoorbeelden, tips, spiegeling en vooral een leermethode van doen, doen, doen, ging ik weg met een waardevolle ervaring voor het leven. Kortom, een trainer van formaat.

- Bianca Franken, senior adviseur interne communicatie bij APG -

Ja, ik wil koffie en kennismaken...

Neem vrijblijvend contact op voor een kennismaking tijdens een kopje koffie