ZKM COACHING

Zelfconfrontatiemethode

Coaching met de ZKM

Na coaching met de Zelfconfrontatiemethode (ZKM) ken je jezelf beter. Je weet wat jou motiveert en waar je van gaat stralen. Maar ook wat je belemmert om jezelf verder te ontwikkelen en belangrijke keuzes te maken.

De ZKM methode

De ZKM is een wetenschappelijk onderbouwde methode die ervan uitgaat dat de mens voor een belangrijk deel wordt gestuurd door zijn onbewuste. Van onderliggende motieven en drijfveren zijn wij ons doorgaans niet bewust. Er zijn twee grondmotieven: het Z-motief (streven naar zelfbevestiging) en het A-motief (verlangen naar verbondenheid met de ander). Deze motieven liggen beide ten grondslag aan al onze keuzes.

Met de ZKM maak je een ontdekkingsreis door je eigen leven en loopbaan. De kern van wat je belangrijk en waardevol vindt, komt boven. Bovendien maakt de methode de rode draad en het verhaal ónder het verhaal zichtbaar; de onbewuste drijfveren onder je gedrag en keuzes.

Voor wie?

Je hebt behoefte aan bezinning en je zoekt diepgang. Je hebt vragen op het gebied van persoonlijk leiderschap, persoonlijke effectiviteit, loopbaankeuzes, zingeving en inspiratie. Of je wil in jezelf investeren om stress en burn-out te voorkomen.

Het is maatwerk, jouw vragen bepalen de focus in het coachingstraject.


Klanten over Mieke

Het ZKM traject bij Mieke heeft me heel erg veel gebracht. Ik ben onafhankelijker en zelfverzekerder. Ik maak me veel minder druk over het oordeel van anderen, waardoor ik mijn eigen keuzes kan maken. Ik ben een vrijer en gelukkiger mens. Ik denk dat vooral het inzicht in mijn belemmeringen er voor gezorgd heeft dat ik het roer om kon gooien. Maar ook de oude patronen en strategieën waarvan ik niet besefte dat ik daar ongelukkig van werd. Mieke was als coach oprecht geïnteresseerd. Warm, niet veroordelend, waardoor ik geen belemmeringen voelde om me open te stellen. Ze weet de vinger op de juiste plek te leggen.

- Yvonne Troost, Coördinator datamanagement bij PLUS Retail -

In het kader van eens vrijuit nadenken over ‘plan B’ in relatie tot het actuele thema Duurzame Inzetbaarheid ben ik in contact gekomen met Mieke. De keuze voor ZKM coaching werd ingegeven door mijn behoefte aan bezinning en diepgang. Geen standaard loopbaantesten dus, maar maatwerk. Mieke wist snel de kern te raken, naar boven te halen wat onbewust aanwezig was en leerde me luisteren naar het onderliggende verlangen. Deze bewustwording heeft mij geholpen om nog weer dichter bij mijzelf en mijn waarden te blijven. Zelf te blijven sturen en koers te houden.

- Angelique van Dinter, HRM adviseur bij Rijnstate -

Mieke is iemand die niet oordeelt en openstaat voor wat je denkt/vindt. Ze luistert echt goed en begrijpt ook wat ik zeg. Haar inlevingsvermogen is erg groot en dat is voor mij een verademing om te ervaren. Ik voelde mij erg op mijn gemak bij haar en hierdoor kon ik ook vrijwel geheel mezelf zijn en had ik het gevoel alles te kunnen en mogen zeggen. Ze geeft ruimte om na te denken. Aan alles heb ik kunnen merken dat Mieke een zeer ervaren coach is. Mede dankzij de ZKM heb ik een toekomstvisie ontwikkeld en plannen gemaakt om die te verwezenlijken.

- Ardi van Weezel, mechanisch operator bij AkzoNobel -

Absolute topper! To the point en zeer betrokken. Tijdens de sessies geen minuut verveeld en dankzij haar benadering (bijv. ZKM) bewust en onbewust goed inzicht gekregen in capaciteiten en mogelijkheden.

- Theo Wanders, ondernemer -

Ja, ik wil koffie en kennismaken...

Neem vrijblijvend contact op voor een kennismaking tijdens een kopje koffie